Wat is beeldtaal?

BEELDTAAL: Beeld en taal ……..

Wat hebben die twee met elkaar te maken? Beiden zijn middelen om jezelf te uiten. Om uit te drukken wat er in jou leeft, kun je zowel gebruik maken van afbeeldingen (inclusief vormen en kleuren), als ook van woorden. Bij al deze mogelijkheden laat de manier van uitdrukken iets over jezelf zien:  Dat wat je maakt, of het nu in de taal van beelen of woorden is of allebei,  heeft eigenlijk altijd ook iets met je zelf te maken.

Lijkt het je leuk om beeldend werken te combineren met creatief schrijven?

Je gaat aan de gang met verschillende materialen en technieken zoals acryl-en waterverf, pastel, vetkrijt, kleurpotlood, lijm etc. Je maakt tekeningen, schilderwerk, papier-collages, verhalen en gedichten, die a.d.h.v. de aanwijzingen  (“wegwijzers”) die je krijgt aangereikt, heel spontaan zullen ontstaan: het borrelt zomaar op en het groeit letterlijk onder je handen!

Soms zijn je beeldende werkstukken uitgangspunt voor creatieve taal, soms gaat het andersom en mag je je teksten beeldend vertalen. Je zult nog versteld staan van wat je beelden allemaal kunnen vertellen en hoe beeldend jij je in taal uit kunt drukken, hoe mooi deze onderlinge verbinding kan zijn én hoe heerlijk je hierin eventjes totaal kunt opgaan!

Zelf aan de slag?

Zie voor cursusmogelijkheden www.sytskenijland.com

Met vriendelijke groet en glimlach,

Sytske Nijland

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s