About

Mijn naam is Sytske Nijland-Wijnterp , ik ben geboren in 1953. Mijn wortels en mijn eerste taal zijn Fries, doch ik groeide op in het mooie Twente.
Aanvankelijk werd ik kleuterleidster, later volledig bevoegd onderwijzeres. Na in het regulier kleuteronderwijs werkzaam te zijn geweest, heb ik lesgegeven aan kinderen en jonge mensen met een verstandelijke beperking.
Ik ben gehuwd en heb twee, inmiddels volwassen, kinderen.

Van jongs af aan voelde ik me verbonden met de natuur, spiritualiteit en kunst. En geboeid door de onderlinge relatie tussen klank, kleur en zinvolle vormen.
Na het behalen van het diploma tot tekentherapeut aan het instituut voor klank en vorm, heb ik sinds 1990, van mijn interesse, mijn beroep kunnen maken. Aanvankelijk in de binnenstad van Zwolle en vanaf 1999 in het buitengebied.

Momenteel werk ik met volwassenen én…….. met het kind in henzelf.
Vol respect en verwondering, mag ik er getuige van zijn, hoe mensen naast hun jachtige – soms overvol geplande, soms juist als te leeg ervaren – leven, al kleurend, tekenend en schilderend, ook een ándere weg ontdekken: een die naar de eigen binnenwereld leidt, waar een wondere wereld aan creatieve, zelf-helende krachten blijkt te liggen.

Gelegen in een landelijke omgeving, temidden van boom, plant en dier, is “Boerderij Werdandit”, een inspirerende plek hiervoor.

Met vriendelijke groet en glimlach,

Sytske

http://www.sytskenijland.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s