Gelukkiger door creativiteit?

“De workshops en de cursussen doe je vooral voor je plezier en daarnaast geven ze heling en inzicht.”

Hoezo gelukkiger door creativiteit?? Kan dat dan???? In mijn beleving wel…ik ervaar dit op vele terreinen in mijn leven…of ik nou tuinier, iets maak of ergens een oplossing voor vind…… Van de keren dat ik luisterde naar een ingeving, waarvan ik voelde dat die goed was en er dan ook nog op het juiste moment wat mee deed, werd ik eigenlijk altijd blij. (dit als welkome tegenhanger van ál die andere keren waarop ik door mijn “verstandige argumenten” gehinderd, dit niet deed).

Creatief bezig zijn, kan heel goed een creatieve levenshouding bevorderen.
Je bent dan letterlijk bezig om “er iets van te máken”
En als je daarbij jezelf kunt leren toestaan daar ook nog veel plezier aan te beleven, zul je er steeds meer in opgaan, waardoor je steeds meer in het hier en nu belandt: mindfull bezig zijn!

Regelmatig word ik verrast door hoe er al doende iets heel moois kan groeien, juist de keren dat ik niet een “mooi plaatje” als resultaat, tot doel of uitgangspunt had, maar genoot van de kleuren en van het bezig zijn zelf.

Daarnaast kan stilstaan bij wat je maakte helderheid en inzicht geven, omdat je in beeld, vorm en kleur soms veel meer aan kunt geven dan je in woorden duidelijk maken kan. Waarna je “jouw verhaal” verder kunt brengen in volgend teken-en schilderwerk…..want zoals je je enerzijds kunt uiten in kleuren, vormen en lijnen, zo kunnen deze anderzijds ook ingezet worden om evenwicht brengend en helend op je in te werken.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s